Görev Tanımı

PP4.7.GT.0077, R0, Mayıs 2019

Görev Adı: SKSDB Başaşçı

Kod: GT77

Hassas Görev: Hayır

Görev, Yetki ve Sorumluluklar

  • Mutfağın temizlik, bakım ve düzenini sağlamak.
  • Aylık yemek menüsünü hazırlamak.
  • Yemek üretim sürecini planlamak, iş akışını kontrol etmek ve üretimi sağlamak.
  • Üretilen yemeğin kıvam, tat, lezzet vb. ön kontrollerini yapmak.
  • Yıllık yemek üretim malzemesi listesini hazırlamak.
  • Mutfak personelinin sanitasyon ve hijyen kurallarına uygun şekilde çalışmalarını sağlamak.
  • Mutfak personelinin iş kıyafeti ve koruyucu donanım kullanımı ile temizliğini kontrol etmek.
  • Merkez mutfaktan yemekhanelere yapılan yemek servisini koordine etmek.
  • Başkanlığın görev alanı ile ilgili olarak yapılan toplu organizasyonlarda mutfak personeli ile birlikte görev almak.
  • Etik kurallara uygun davranışlarda bulunmak, görevlerini yerine getirmek.
  • Mevzuatı takip etmek, değişiklikler hakkında üst amirine bilgi vererek ilgili iş ve işlemleri yerine getirmek.
  • Görevi ile ilgili tüm faaliyetlerin kalite geliştirme ve iç kontrol sistemi tanım ve düzenlemelerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak.
  • Yapacağı iş ve eylemleri şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık anlayışı içinde ve kamu kaynaklarını verimli kullanılacak biçimde yerine getirmek.
  • İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak alınan tedbirleri uygulamak.
  • Görevlerini doğru ve zamanında yerine getirmekten sorumludur.

Vekalet Durumu

Görevinde bulunmadığı zamanlarda vekâlet edecek unvan: Gıda Mühendisi

Aranan Nitelikler

  • En az ilkokul mezunu olmak.